|
Fotó: SzMiki |
Amikor elindítottam ezt az oldalt sok gondolatom, tervem volt azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnék itt megmutatni. De egyáltalán nem gondoltam, hogy a kulináris élmények fogják nyitni a sort. Magam számára is meglepetés, hogy ennyire szeretek enni. Pedig igen! Nagyon szeretem az egyszerű és könnyen elkészíthető ételeket. Ma találkoztam ezzel a recepttel, amit nagy szeretettel osztok meg Veletek. Ehhez a "kenyér"-hez mindössze 4 alapanyagot használunk és gyakorlatilag végtelen számú variációban készíthetjük különböző fűszerekkel.
|
Fotó: SzMiki |
Recept:
3 tojás
3 evőkanál krémsajt
1/4 teáskanál sütőpor
só
Amitől még izgalmasabb lehet:
méz
fokhagyma
rozmaring
Elkészítés:
A sütőt előmelegítettem 150 fokra miközben összeállítottam a tésztát.
|
Fotó: SzMiki |
A tojássárgáját keverd el a krémsajttal és a fűszerekkel. A fehérjébe keverd bele a sütőport és kemény habbá verd fel. Már csak össze kell vegyíteni a két masszát és el is készültél. Kb. 10-12 kis kenyérke készül belőle. A halmokat sütőpapírra érdemes tenni, hogy ne ragadjon le. A sütési idő 17-20 perc, amíg aranybarnák lesznek.
Úgy tűnik hűtőszekrényben, lezárt dobozban elég jól eláll. Kb. a negyedik napon ettem meg az utolsó darabokat.
|
Fotó: SzMiki |
Eléggé összefolytak a tepsin a kis korongok, ezért a kész változatról még nem készültek fotók. A fokhagymás változatot készítettem el, egy kis gerezd fokhagymának kb. a felét reszeltem bele. Éppen, hogy érezni lehetett benne az ízét.
Vicces volt úgy elkészíteni a receptet, hogy közben a saját blogoldalamról néztem a receptet.
Nagyjából így néznek majd ki, amikor elkészülnek és már nem melegek:
|
Fotó: TheBigAppleMamma |
Nagy köszönet érte:
TheBigAppleMamma blogjának :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése